+31 (0)6 81093909
  • Welkom bij de Lipoedeemspecialist

  • Ervaring met innovatie

Behandelmethode

Liposuctie met tumescent anesthesie als langdurige oplossing

Liposuctie voor lipoedeem heeft in vergelijking met de conventionele werkwijzen het voordeel dat de oorzaak – de overtollige vetcellen – definitief verwijderd worden. Door gebruik te maken van de moderne tumescent lokale verdoving wordt het lichaam minder belast en is een langere behandelingstijd mogelijk, zonder dat de patiënt hier negatieve effecten van ondervindt. Volledige narcose met alle voor- en nadelen van dien, is niet nodig.

Lokale verdoving

Nadat we de te behandelen gebieden hebben gedesinfecteerd, wordt het operatiegebied afgetekend in staande positie. De plekken waar de kleine incisies zullen komen worden eerst verdoofd. Aansluitend wordt de verdovingsvloeistof onderhuids ingespoten. Dit is het meest onaangename deel van de ingreep echter met de nodige voorzichtigheid en/of premedicatie heel goed te overbruggen.

Methode

Er zijn verschillende methode van liposuctie, hetzij handmatig of ondersteund door apparatuur
(= Assisted Liposuction):

  • Power Assisted Liposuction (PAL)
  • Laser Assisted Liposuction (LAL)
  • Ultrasound Assisted Liposuction (UAL);
  • Water Assisted Liposuction (WAL)

In onze praktijk worden Power Assisted Liposuction (PAL) en Laser Assisted Liposuction (LAL) toegepast, ook in combinatie.

De operatie

Bij liposuctie onder lokale tumescente verdoving wordt, na de verdoving van het vetweefsel, onderhuids, een lange stompe naald ingebracht. De incisies die hiervoor in de huid aangebracht moeten worden, zijn slechts 3 – 4 mm breed, en genezen in de regel zonder grote littekenvorming. Bovendien bestaat bij deze manier van liposuctie weinig gevaar dat de zenuwen of grote bloedvaten schade wordt toegebracht.

Of het lipoedeem zich na de operatie verder ontwikkelt of weg blijft is een vraag die niet definitief te beantwoorden is. De ervaring is echter dat het lipoedeem zich niet meer ontwikkelt of in een sterk verminderde vorm en dan meestal vele jaren na de operatie.

De effecten van een operatie beperken zich niet alleen tot het verdwijnen van de lichamelijke klachten.
Door de toegenomen lichamelijke mogelijkheden neemt het algehele levensgeluk toe.

Meer weten over:

Veelgestelde vragen Contact   Wat is lipoedeem?

Contact

Drs. (NL) Reggy Schift

Emmastraat 9
6881 SM Velp

  •   +31 (0)6 81093909
  •   +31 (0)6 39053955
  •   info@praktijkschift.com

Reggy Schift

Emmastraat 9
6881 SM Velp
Nederland

Faq

Hoelang duurt het tot dat ik resultaat zie?
Bij ongeveer 90% van de patiënten kan vrijwel meteen na de operatie al enige verbetering van de lichaamsvorm worden waargenomen. Echter duurt het in de regel 2 tot 4 weken, voordat alle blauwe plekken en zwellingen afgenomen zijn. Het uiteindelijke resultaat zal pas na 3 tot 4 maanden, in sommige gevallen 6 maanden beoordeeld kunnen worden.
Liposuctie leidt vaak tot spectaculaire resultaten. Het is wel belangrijk om realistisch te blijven omdat, naarmate we ouder worden, de structuur van de huid en onze lichaamsvorm ook veranderen. Hier dient u rekening mee te houden bij de verwachting van het resultaat. Met behulp van liposuctie pakken we ook de ongewenste cellulitis aan. Deze verdwijnt in veel gevallen of wordt door de liposuctie sterk verminderd.
Meer Faq
Vergoedt mijn verzekering dit?
9 van de 10 patiënten die drs. Schift ziet hebben een medische indicatie. Lipoedeem is namelijk een ziekte. Maar, de behandeling: liposuctie volgens de tumescente methode voor niet cosmetische doeleinden, ook al medisch geïndiceerd, is volgens de verzekeringsmaatschappijen (bepalingen vanuit de wetgeving) een cosmetische ingreep welke dus niet voor vergoeding in aanmerking komt.
Een voordeel van de diagnose door een arts (anders dan uw behandelend arts) is dat over de behandeling geen B.T.W. verschuldigd is, en dat u de behandeling, omdat het een behandeling voor bijzondere zorg betreft, kunt indienen bij de Belastingdienst (mits er geen veranderingen zijn opgetreden in 2015). Informeert u zich vooraf goed bij uw belastingadviseur. Deze kan u gedetailleerder informatie geven.
Meer Faq
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Tijdens het eerste consult zullen de probleemgebieden worden bekeken, waarna er een behandeladvies, met de daarbij behorende kosten opgemaakt worden. Iedere patiënt is uniek en vergt een persoonlijke benadering en behandeling, vandaar dat er geen standaard aantal behandelingen is. Er wordt gekeken naar de wens van de patiënt aangaande de klachten en de ernst van de lipoedeem. Drs Schift bepaalt samen met de patiënt het gebied dat behandeld dient te worden en het aantal behandelingen.
Wanneer er meerdere behandelingen plaats zullen vinden kunt u vast rekening houden met het feit dat Drs. Schift voor de eerste behandeling de hoogste kosten rekent. Dit is over het algemeen de grootste operatie.
Meer Faq
Wat zijn de risico’s en bijwerkingen?
Net als bij iedere medische ingreep geldt ook bij liposuctie dat er sprake is van risico’s, bijwerkingen en complicaties, zoals zwelling, blauwe plekken of tijdelijk een doof gevoel van de huid. Kleine onregelmatigheden van de huid kunnen af en toe optreden. Door de tumescente lokale verdovingsmethode zijn deze risico’s minimaal. Zware complicaties zoals bloedingen, trombose, longembolie, infecties aan het behandelde gebied, met mogelijke cystes als gevolg, blijvende huid verhardingen, vetembolie, allergische reacties, of uitgesproken diepe plooien zijn uiterst zelden en liggen onder de 0,01%.
Meer Faq
© 2015 Reggy Schift - Website by: Smartchecked