+31 (0)6 81093909
  • Welkom bij de Lipoedeemspecialist

  • Ervaring met innovatie

Faq

De behandeling

Hoe word ik verdoofd?

Bij lokale tumescente verdoving (tumescere,: opblazen) worden grote hoeveelheden verdunde verdovingsvloeistof in het onderhuidse vetweefsel ingespoten. Ook bevat de vloeistof epinefrine dat de bloedvaten vernauwt. Dit is een bicarbonaat dat het pijnvrije infiltreren mogelijk maakt.
Als de verdoving is uitgewerkt kan er lichte pijn of een onprettig gevoel optreden dat u met paracetamol kunt verminderen. Vanwege eventuele nabloedingen wordt u ten zeerste afgeraden om Aspirine of Ibuprofen/Nurofen in te nemen.

Zowel de kans op bloedingen tijdens de operatie, en zwellingen na de operatie, worden door de lokale tumescente verdoving sterk verminderd. Daarom kunnen de meeste patiënten al na 1 of 2 weken gaan werken, sport beoefenen etc.

Hoelang duurt het tot dat ik resultaat zie?

Bij ongeveer 90% van de patiënten kan vrijwel meteen na de operatie al enige verbetering van de lichaamsvorm worden waargenomen. Echter duurt het in de regel 2 tot 4 weken, voordat alle blauwe plekken en zwellingen afgenomen zijn. Het uiteindelijke resultaat zal pas na 3 tot 4 maanden, in sommige gevallen 6 maanden beoordeeld kunnen worden.

Liposuctie leidt vaak tot spectaculaire resultaten. Het is wel belangrijk om realistisch te blijven omdat, naarmate we ouder worden, de structuur van de huid en onze lichaamsvorm ook veranderen. Hier dient u rekening mee te houden bij de verwachting van het resultaat. Met behulp van liposuctie pakken we ook de ongewenste cellulitis aan. Deze verdwijnt in veel gevallen of wordt door de liposuctie sterk verminderd.

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen?

Net als bij iedere medische ingreep geldt ook bij liposuctie dat er sprake is van risico’s, bijwerkingen en complicaties, zoals zwelling, blauwe plekken of tijdelijk een doof gevoel van de huid. Kleine onregelmatigheden van de huid kunnen af en toe optreden. Door de tumescente lokale verdovingsmethode zijn deze risico’s minimaal.
Zware complicaties zoals bloedingen, trombose, longembolie, infecties aan het behandelde gebied, met mogelijke cystes als gevolg, blijvende huid verhardingen, vetembolie, allergische reacties, of uitgesproken diepe plooien zijn uiterst zelden en liggen onder de 0,01%.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Tijdens het eerste consult zullen de probleemgebieden worden bekeken, waarna er een behandeladvies, met de daarbij behorende kosten opgemaakt worden. Iedere patiënt is uniek en vergt een persoonlijke benadering en behandeling, vandaar dat er geen standaard aantal behandelingen is.
Er wordt gekeken naar de wens van de patiënt aangaande de klachten en de ernst van de lipoedeem. Drs Schift bepaalt samen met de patiënt het gebied dat behandeld dient te worden en het aantal behandelingen.

Wanneer er meerdere behandelingen plaats zullen vinden kunt u vast rekening houden met het feit dat Drs. Schift voor de eerste behandeling de hoogste kosten rekent. Dit is over het algemeen de grootste operatie.

Voor- en nazorg

Waar moet ik rekening mee houden vóór de behandeling?

Op de dag van de operatie hoeft u niet nuchter te zijn. Een licht ontbijt of lunch is gewenst. U mag geen alcohol tot u nemen, vanaf een dag voor de operatie. U laat ons van te voren weten of u nog medicatie heeft genomen in de week voorafgaande aan de operatie. Mocht het zo zijn dat u bloedverdunners gebruikt dan dient u deze minimaal een week voor de operatie te stoppen. Weliswaar in overleg met uw specialist.

Waar moet ik rekening mee houden net ná de behandeling?

Over het algemeen zal u zich na de operatie fit voelen en geen kater bespeuren die bij een volledige narcose vaak wel het geval kan zijn.
 Ondanks dat mag u onder geen enkele omstandigheid achter het stuur gaan zitten en zelf met de auto naar huis rijden. U kunt het beste iemand meenemen die u weer naar huis brengt, of een taxi nemen.
Erg lange ritten na een operatie raden we af vanwege trombosegevaar. Het is dan ook zeker voordelig om na de operatie iemand bij u te hebben die u naar huis begeleid.
Daarnaast is het mogelijk om te overnachten in Borken. Hotel Lindenhof biedt patiënten van Praktijk Schift de mogelijkheid om gebruik te maken van het appartement. Meer info

Op de dag van de operatie kunt u het beste makkelijke zittende ruime kleding aantrekken zoals een ruime joggingbroek, van een wat dikkere stof. De verdovingsvloeistof lekt nog na door de incisies, en zal door de compressiekleding heen kunnen komen. De eerste 24 uur na de operatie verliest u het meeste vocht dat bestaat uit verdovingsvloeistof gemengd met bloed. Zorg dat u kleding draagt die goed uitwasbaar is of vies mag worden.

Wij adviseren u om na de operatie een middagdutje te doen en vroeg naar bed te gaan. Tussendoor is het belangrijk om in beweging te blijven zodat de vloeistof ook makkelijker uit het lichaam kan verdwijnen. Een kort wandelingetje is niks op tegen. Zware lichamelijke belasting dient u vooralsnog te vermijden.
Na de operatie is het van belang dat u veel drinkt: thee, water, bouillon, maar geen alcohol. Een licht avondmaal is aan te raden.

Waar moet ik rekening mee houden in de dagen na de behandeling?

De dag na de operatie kunt u weer autorijden. Lange afstanden kunt u beter vermijden of anders elk uur stoppen om te bewegen. De meeste patiënten gaan na een week weer naar hun werk, maar het kan natuurlijk zo zijn dat u nog een paar dagen langer rust nodig heeft. Dit heeft te maken met de aard werkzaamheden. Een staand beroep vergt vaak meer dan een zittend beroep. Het is verstandig om voor de zekerheid van te voren iets meer rusttijd in te plannen na de operatie om een goed herstel te bevorderen.

Waarom moet ik na de behandeling compressiekleding dragen?

De compressiekleding heeft als doel het onderhuidse weefsel bij elkaar te drukken, waardoor zich in de smalle tunneltjes die door de vetafzuiging zijn ontstaan, geen vloeistof verzamelt.
De compressiekleding zal minsten 48 uur achter elkaar worden gedragen, dit betekent dag en nacht!!
 U kunt wel douchen na 24 uur, maar met het compressiepak aan. Deze kunt u na het douchen droog föhnen. Na de eerste 48 uur draagt u het compressiepak alleen nog overdag. Het is raadzaam en aangenaam om de compressiekleding 2 tot 4 weken lang te dragen. Als u de kleding tussendoor wilt wassen weekt u deze dan vanwege de onontkoombare vlekken eerst in koud water met zoutoplossing. Een extra steunpanty kunt u via uw verzekering aanvragen. Deze kunt u afwisselend met het compressiepak dragen. Na een week kunt u de afgezogen gebieden met de vlakke hand licht masseren. 2 maal daags in de weken die volgen. Masseer altijd naar het hart toe (vochtafdrijvend).

Overig

Wordt de behandeling vergoed door mijn verzekering?

9 van de 10 patiënten die drs. Schift ziet hebben een medische indicatie. Lipoedeem is namelijk een ziekte. Maar, de behandeling: liposuctie volgens de tumescente methode voor niet cosmetische doeleinden, ook al medisch geïndiceerd, is volgens de
verzekeringsmaatschappijen (bepalingen vanuit de wetgeving) een cosmetische ingreep welke dus niet voor vergoeding in aanmerking komt.

Een voordeel van de diagnose door een arts (anders dan uw behandelend arts) is dat over de behandeling geen B.T.W. verschuldigd is, en dat u de behandeling, omdat het een behandeling voor bijzondere zorg betreft, kunt indienen bij de Belastingdienst (mits er geen veranderingen zijn opgetreden in 2015). Informeert u zich vooraf goed bij uw belastingadviseur. Deze kan u gedetailleerder informatie geven.

Kan lipoedeem terugkomen?

Wat opvalt is dat afgezogen vetcellen niet meer terugkomen of zich opnieuw ontwikkelen. Dat betekent dat de lichaamsvorm, die door de vetafzuiging is ontstaan standhoudt.
Bij eventuele gewichtstoename of -afname zal de “nieuwe” lichaamsvorm geproportioneerd mee veranderen, zonder dat er bijvoorbeeld weer een rijbroek ontstaat, die eerder werd weggezogen.

Door de vetafzuiging verandert ook de structuur van de huid in het geopereerde gebied. En wel dusdanig alsof middels een speciaal dieet precies op deze plek is afgevallen. Bij de vetafzuiging worden door de stompe naald kleine tunneltjes gemaakt die zich tijdens het helingsproces aan elkaar hechten en krimpen. Op deze manier wordt de huid en het spierweefsel samengetrokken. Om een glad huidoppervlak te behouden worden de tunneltjes zo gemaakt, dat ze zo goed mogelijk door een dunne vetlaag worden bedekt.

Contact

Drs. (NL) Reggy Schift

Emmastraat 9
6881 SM Velp

  •   +31 (0)6 81093909
  •   +31 (0)6 39053955
  •   info@praktijkschift.com

Reggy Schift

Emmastraat 9
6881 SM Velp
Nederland

Faq

Hoelang duurt het tot dat ik resultaat zie?
Bij ongeveer 90% van de patiënten kan vrijwel meteen na de operatie al enige verbetering van de lichaamsvorm worden waargenomen. Echter duurt het in de regel 2 tot 4 weken, voordat alle blauwe plekken en zwellingen afgenomen zijn. Het uiteindelijke resultaat zal pas na 3 tot 4 maanden, in sommige gevallen 6 maanden beoordeeld kunnen worden.
Liposuctie leidt vaak tot spectaculaire resultaten. Het is wel belangrijk om realistisch te blijven omdat, naarmate we ouder worden, de structuur van de huid en onze lichaamsvorm ook veranderen. Hier dient u rekening mee te houden bij de verwachting van het resultaat. Met behulp van liposuctie pakken we ook de ongewenste cellulitis aan. Deze verdwijnt in veel gevallen of wordt door de liposuctie sterk verminderd.
Meer Faq
Vergoedt mijn verzekering dit?
9 van de 10 patiënten die drs. Schift ziet hebben een medische indicatie. Lipoedeem is namelijk een ziekte. Maar, de behandeling: liposuctie volgens de tumescente methode voor niet cosmetische doeleinden, ook al medisch geïndiceerd, is volgens de verzekeringsmaatschappijen (bepalingen vanuit de wetgeving) een cosmetische ingreep welke dus niet voor vergoeding in aanmerking komt.
Een voordeel van de diagnose door een arts (anders dan uw behandelend arts) is dat over de behandeling geen B.T.W. verschuldigd is, en dat u de behandeling, omdat het een behandeling voor bijzondere zorg betreft, kunt indienen bij de Belastingdienst (mits er geen veranderingen zijn opgetreden in 2015). Informeert u zich vooraf goed bij uw belastingadviseur. Deze kan u gedetailleerder informatie geven.
Meer Faq
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Tijdens het eerste consult zullen de probleemgebieden worden bekeken, waarna er een behandeladvies, met de daarbij behorende kosten opgemaakt worden. Iedere patiënt is uniek en vergt een persoonlijke benadering en behandeling, vandaar dat er geen standaard aantal behandelingen is. Er wordt gekeken naar de wens van de patiënt aangaande de klachten en de ernst van de lipoedeem. Drs Schift bepaalt samen met de patiënt het gebied dat behandeld dient te worden en het aantal behandelingen.
Wanneer er meerdere behandelingen plaats zullen vinden kunt u vast rekening houden met het feit dat Drs. Schift voor de eerste behandeling de hoogste kosten rekent. Dit is over het algemeen de grootste operatie.
Meer Faq
Wat zijn de risico’s en bijwerkingen?
Net als bij iedere medische ingreep geldt ook bij liposuctie dat er sprake is van risico’s, bijwerkingen en complicaties, zoals zwelling, blauwe plekken of tijdelijk een doof gevoel van de huid. Kleine onregelmatigheden van de huid kunnen af en toe optreden. Door de tumescente lokale verdovingsmethode zijn deze risico’s minimaal. Zware complicaties zoals bloedingen, trombose, longembolie, infecties aan het behandelde gebied, met mogelijke cystes als gevolg, blijvende huid verhardingen, vetembolie, allergische reacties, of uitgesproken diepe plooien zijn uiterst zelden en liggen onder de 0,01%.
Meer Faq
© 2015 Reggy Schift - Website by: Smartchecked